Google
 
Paleokastritsa
 

Korfu - Paleokastritsa

Παλαιοκαστρίτσα

Paleokastritsa

Paleokastritsa a sziget nyugati partján fekszik, Korfuvárostól 25 km-re. A legtöbb útikönyv és leírás, mint a sziget legszebb részét, úgy említik e települést. A falucska méltán viseli e megtisztelő címet, hiszen természeti szépségei egyedülállóak a szigeten.

Paleokastritsa partvidékét hatalmas sziklák borítják, öbleiben a víz ezernyi árnyalatával találkozhatunk. Strandjai sziklásak, kavicsosak. Természeti kincsei közül említést érdemelnek a különböző sziklaképződmények és érdekes alakzatok, valamint a kristálytiszta tengervíz. Összesen 2 félsziget és 5 kis öböl alkotja a csipkézett partszakaszt, melynek szépségét nem veszik el a szállodák és egyéb szálláshelyek, melyek a partok közelében épültek. Az öblök igazi búvárparadicsomot jelentenek, a tenger élővilága itt igen gazdag.

Korfu - PaleokastritsaÉrdemes csónakázásra indulni, a sziklákban több érdekes barlangot fedezhetünk fel. A település legismertebb része a hármas öböl, ahol a hagyományok szerint egykor a phajjákok vendégszerető népének városa volt. Homérosz szerint itt talált rá a hajótörött Odüsszeuszra a phaják király leánya, a „hókarú” Nausika. Sőt, még az Odüsszeusz előtti időkben is híres volt az öböl, az aranygyapjút kereső argonauták is megpihentek itt.

Angelokastro váraA falu felett 160 méterrel magasodik Angelokastro vára. A hegycsúcs elég nehezen megközelíthető, egy meredek ösvényen kell felkapaszkodni. A vár egyik utolsó bástyája volt az Epiruszi despotatusnak, vagyis az ortodox fejedelemségeknek, melyek tovább éltek a Bizánci Birodalom széthullása után. A nevét építőjéről kapta, II. Mikaél Angelos fejedelemről, illetve a vár közepén található Arkangyalok kápolnájáról.

A legszebb panorámát a festői szépségű Lakones falu kilátójából csodálhatjuk meg. Több kávézó épült itt, hogy a látogatók megpihenhessenek. Egy gyalogösvény vezet le Paleokastricára, aki kedvet kap egy kis sétára, érdemes ezen gyalogosan leereszkedni.

Paleokastritsa a legismertebb és minden bizonnyal legszebb korfui üdülőhely. A fölötte magasodó hegy egyik pontját nem véletlenül keresztelték Bella Vista, vagyis Szép Kilátás névre. A kávézó teraszáról elénk táruló kép világviszonylatban is a legszebb panorámák egyike. A két öblöt keskeny földnyelv választja el, a sziklákat buja növényzet fedi. A helybéli fiatalok megirigyelték az acapulcoi sziklaugrók dicsőségét, de nem a turisták kedvéért, csak saját szórakoztatásukra végzik veszélyes mutatványukat.

A tengerből kiálló sziklaszirteket érdemes hajóval vagy vizibiciklivel közelebbről is megnézni. Több kisebb sziklaüreg alakult ki itt. A barlangok aljáról visszaverődő napfény a tenger vizén áthaladva csodálatos kék és zöld színeket hoz létre, melyet a helybéli csónakosok szívesen mutogatnak.


 

Képgaléria

 


 

Érdekli hogyan nyaralhatna itt? Tekintse meg a településhez tartozó utazási ajánlatokat! Kattintson az ajánlatok gombra:

 


Szállodák
Odysseus Hotel Hotel***
Paleokastritsa Hotel Hotel****
Akrotiri Beach Hotel Hotel****
Apartmannok
Éttermek
Bárok/Pubok
Szórakozóhelyek
Auto/motor kölcsönzők
Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...