Google
 
Dassia

Korfu - DassiaΔασσιά

Dassia


 Dassia a sziget keleti partján fekszik, Korfuvárostól 13 km-re. Ez csöpp kis település dicsekedhet talán az egyik legszebb és legtisztább vizű stranddal. A Korfu várostól északra fekvő Dassia népszerű üdülőhely. 

Korfu város irányából Dassia felé a Tsavros elágazás után található a Kommeno-félsziget bejárata. Ide érdemes ellátogatni, itt épült a legelegánsabb üdülőközpont 5 csillagos szálloda és luxus magánvillák nyújtanak kényelmet.

A keskeny tengerparti településen minden megtalálható, amit csak a turisták elvárhatnak. A partszakasz a középkorban a kalózok kedvelt helye volt, ma a vakációzóké. Kiadó szobáktól a luxusszállóig mindenfajta szálláshely megtalálható itt. Van itt egy Blahernához hasonló, de jóval kevésbé ismert kis kolostor is.

 

Dassia is az elegánsabb üdülőfalvak sorába tartozik, gyönyörű tengerpartján több magasabb kategóriájú szálloda is épült. De Dassia nem csak az idegenforgalom szempontjából fontos település, itt található a híres Korfui Zeneakadémia, melynek növendékei közül több híres zenész került ki.

 

 

 

 


 

Érdekli hogyan nyaralhatna itt? Tekintse meg a településhez tartozó utazási ajánlatokat! Kattintson az ajánlatok gombra:

 


Szállodák
Elea Beach Hotel Hotel***
Corfu Chandris Hotel Hotel****
Dassia Chandris Hotel Hotel****
Magna Graecia Hotel Hotel****
Apartmannok
Éttermek
Bárok/Pubok
Szórakozóhelyek
Auto/motor kölcsönzők
Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...