Google
 
Agios Georgios
Korfu - Agios Georgios 

Άγιος Γεώργιος

Agios Georgios


 A korfuvárostól 33 kilométerre található település a sziget délnyugati oldalán található, közvetlenül a tengerparton. A csendes kis település ideális hely lehet a nyugalomra és pihenésre vágyók, valamint a gyermekes családok számára. A közelben található Issos beach, a 4 km hosszú homokos strandjával, valamint a csodálatos Korission tó is, melyet hatalmas homokdűnék vesznek körül.

 


A sziget nyugati oldalán végestelen végig szebbnél szebb homokos partok váltják egymást, egészen Glyfadától a sziget déli csücskéig. Ezek közül is a  három leghíresebb:
Issos, Santa Barbara és Maratias. Agios Georgios, vagy ahogyan az angolok nevezik: Saint George is gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. A településen kialakuló félben van az idegenforgalom, amely csak az utóbbi néhány évben kezdett elterjedni a környéken. A helybeliek nagyon kedvesek és segítőkészek a turistákkal, és olykor-olykor szívesen invitálnak minket egy hűsítő italra a nagy nyári melegben. A városkában sok az építkezés, amely szintén az egyre fejlődő idegenforgalomnak köszönhető. Színes apartmanházak és kis családias hotelek váltják egymást a főutca mentén. A legtöbb szálláshoz édesvizű medence is tartozik, a kertben pedig napágyak és napernyők várják a pihenni vágyókat.
 
Mint minden más településen is, itt sem hiányozhatnak a nyaralókat kiszolgáló létesítmények: szupermarketek, ajándék boltok és bazárok, illetve a szórakozó helyek és tavernák. A helyi kis tavernákban finom halételeket rendelhetünk és persze a görög specialitások sem hiányozhatnak, mint például a
souvlaki vagy a musaka.

 

 

Érdemes elkirándulni a falucskától kb 1 kilométerre található Korission tóhoz, ahol csodálatos tájakban gyönyörködhetünk, nem beszélve a hatalmas homokdűnékkel határolt tengerpartról.

 


 

Érdekli hogyan nyaralhatna itt? Tekintse meg a településhez tartozó utazási ajánlatokat! Kattintson az ajánlatok gombra:

 


Szállodák
Golden Sands Hotel Hotel**
Blue Sea Hotel Hotel**
Palm Beach Hotel Hotel****
Apartmannok
Abigél Apartmanház (Magyar nyelven foglalhat!)
Éttermek
Bárok/Pubok
Szórakozóhelyek
Auto/motor kölcsönzők
Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...