Google
 
Gasztronómia

 A Görög konyha sok hasonlóságot mutat a többi mediterrán konyhával. Megfigyelhetünk szerb, török, bolgár és albán vonásokat is. Az ételek kulcsszereplői a fűszerek, amelyek közül legszívesebben az oregánót és a bazsalikomot használják, de az olyan ízesítők, mint a koriander, a fahéj, az olívabogyók és az olívaolaj szintén fontos szereplők. A görögök mindig igyekeznek a legfrissebb alapanyagokat felhasználni, sokféle zöldséget, padlizsánt, cukkinit, articsókát stb. fogyasztanak. A hozzávalók között nagyon fontos szerepet töltenek be a paprika, a paradicsom, és az uborka is.

Gasztronomia

 

 A korfuiak számára a vendéglátás egyben megélhetésük fő forrása. Az érkező vendéget mindig gazdagon terített asztal várja, és a városon áthaladókat szívélyesen köszöntik régi korfui hagyomány szerint. A helyi vendéglátás kézzel fogható megnyilvánulása a korfui asztal és konyhaművészet, amely jellemzően gazdag a természet által bőkezűen adományozott friss gyümölcs-, zöldség- és halféleségekben.

 A korfui éjszaka lehet magával ragadóan lebilincselő vagy csendes. Amikor beköszönt az este, a sziget megélénkül egyik végétől a másikig, az éjszakai élet ekkor lüktetni kezd a diszkókban és az elegáns bárokban, ahol a hajnali órákig folytatódik a szórakozás. Ha valaki mégis egy meghitten csendes estére vágyik, akkor elmehet a tengerparti tavernák egyikébe, ahol csak a hullámok csobbanása és a poharak koccanása hallatszik.

 

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...