Google
 
Fakultatív programok

  Az alábbiakban megpróbáljuk összegyűjteni a legnépszerűbb fakultatív kirándulásokat és programokat, amiket a különböző Utazási Irodák szerveznek Korfun. Rögtön felhívjuk a figyelmet, hogy ezek a leírások több utazási iroda ajánlata alapján lettek összeállítva, ezért irodánként eltérhetnek! Az összeállítás pusztán azokat az elemeket mutatja be, amelyek szinte minden iroda kínálatában megtalálhatók! Ezekre a programokra általában az utazási iroda telepített idegenvezetőinél lehet jelentkezni és ő fog bővebb információval is szolgálni! Érdemes ezeken a programokon csoportosan részt venni, hiszen a legtöbb esetben ezek magyar nyelvű idegenvezetéssel történnek. Így rengeteg hasznos dolgot tudhatunk meg az adott helyekről, olykor olyanokat is, melyeket nem találhatunk meg az útikönyvek oldalain. Most azonban csak egy kis ízelítőt nyújtanánk át önöknek, hogy mire is lehet számítani egy ilyen programon való részvételkor. Hát akkor kalandra fel!

  Ha a programok képeire kattintunk, további információkat kapunk és megnézhetjük a fotógalériákat is!

A híres "Haldokló Achilleus" szobor

 

    Egésznapos autóbuszos kirándulás, amely megmutatja nekünk a sziget legszebb és legérdekesebb tájait, helyeit és épületeit. Ha szeretnénk megismerni a szigetet, akkor ezt a kirándulást semmiképp nem szabad kihagyni!

 

Korfu hajókirándulás

 

  Egésznapos hajókirándulás a jón tengeren, melyben egy fantasztikus ebédet is kapunk, amit a hajó legénysége készít el nekünk, miután kikötöttünk egy csodálatos parton. A menü általában faszénen sült húsokból (csirke és sertés), görög salátából, tzatzikiből és kenyérből áll.

 

Korfu Aqualand

 

                                            Látogatás a híres korfui Aqualanba, amely egy 140.000 négyzetméteren elterülő, hatalmas csúszda paradicsom. Több, mint 40 féle különböző csúszda, élménymedence és attrakció várja az itt szórakozni vágyokat, szinte korhatár nélkül! Ezt szintén nem érdemes kihagyni!

 

Korfu görög est

 

                                      Egy egész estét betöltő, zenés vacsora est úgy, ahogyan a Görögög teszik. Az est folyamán általában fínom helyi vacsorával kedveskednek, amely minden esetben görög specialitás, és hozzá természetesen a helyi bor dukál. Közben elkezdődik a program, melyben különféle görög táncokat láthatunk és tanulhatunk a táncosoktól.

 

Korfu kirándulás

 

Összetett program, melynek olyan érdekes elemei vannak, mint a híres kanoni félsziget meglátogatása, vagy a városnézés Korfuvárosban, vagy a híres üvegfenekü hajókirándulás a Vidos szigethez és a "Fóka Show".

 

 

Korfu Albánia kirándulás

 

Valóban egyedülálló lehetőséget nyújt e program, mivel Albánia mindössze 2 km-re van Korfu keleti partjaitól. Ezen a programon felfedezhetjük Butrint 2000 éves városát, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított 1998-ban. Páratlan élményeket szerezhet, aki ellátogat ide Butrintba, Albániába.

 

Korfu Paxos kiránsulás

 

 

Egésznapos hajókirándulás a Korfutól délre található két kis jón szigetre, Paxosra és Antipaxosra. Varázslatos mesevilágba csöppenhetünk, türkizkék tenger, hatalmas sziklák és vízi barlangok tarkítják e csodálatos tájat.

 

Korfu búvárkodás

 

Hölgyeim és Uraim! Itt a remek alkalom, hogy megismerkedjünk a víz alatti élet rejtelmeivel és varázslatos világával, egy rendes, oxigénpalackos búvárprogramon, a gyönyörű jón tengerben! Aki mindíg is szerette volna kipróbálni a búvárkodást, annak itt a remek, kihagyhatatlan alkalom.

 

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk egy-egy szép kiránduláshoz, ezen a csodálatos szigeten és minél többen döntenek úgy, hogy ellátogatnak egy-egy programra. Utolsó jótanácsunk: A fényképezőgép(és minden, ami hozzá kell) otthon ne maradjon, mert morcos hangulatban térünk este vissza a szállásunkra! Mindenkinek jó kirándulást kívánunk!

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...