Google
 
Nagy Szigeti Körút

 

Egésznapos autóbuszos kirándulás, amely megmutatja nekünk a sziget legszebb és legérdekesebb tájait, helyeit és épületeit. Ha szeretnénk megismerni a szigetet, akkor ezt a kirándulást semmiképp nem szabad kihagyni!

A kirándulás egyik állomása a sziget talán leghíresebb épülete az Achilleon, vagyis Sissi csodálatos palotája. A palota alsó szintjein ma egy emlékkiállítás van berendezve Sissinek és II. Vilmosnak, melyekben korabeli tárgyak és bútorok segítségével mutatják be nekünk, a császári udvarban lakók mindennapi életét. Teremről teremre haladva sok szép tárgyat csodálhatunk meg, majd a palota oldalsó kapuján át jutunk ki a szabadba. Az épület után érdemesvégigsétálni a palota híres kertjében, ahol olyan híres szobrokat is láthatunk, mint a győztes Achilleus monumentális szobra, vagy a múzsák oszlopcsarnoka. Mindeközben hatalmas pálmafák és csodálatos virágok vesznek körbe.

 A programban szinte biztos, hogy mindenhol előkelő helyet kap a sziget talán legcsodálatosabb része, az északnyugaton fekvő Paleokastritsa, illetve a település egyik nevezetessége a híres férfi monostor. Ebben a monostorban tehetünk kis kirándulást, illetve meghallgathatjuk a monostor és Paleokastritsa híres legendáit is (természetesen csak a szervezett programokon). Paleokastritsa páratlan természeti szépségeivel is megismerkedhetünk látogatásunk alatt és megcsodálhatjuk a kristálytiszta tengert is, amely egyedülálló színekben pompázik itt a sziget északnyugati térségében.

 A Mavromatis likőrgyárA program egyik szintén érdekes állomása egy likőrgyár, ahol egy nagyon érdekes itallal ismerkedhetünk meg. Ez a különleges likőr, melynek neve Koum Quat, csak itt készül Korfu szigetén. A látogatás során megtekinthetjük, hogyan és miből készül ez az érdekes ital, és természetesen meg is kostolhatjuk. Természetesen egy ilyen helyen több fajta italt is készítenek, brandyket, ouzot, és ízletes borokat is! Talán az egyik legismertebb és legfinomabb bor a Mavrodaphni, amely édes, testes, fűszeres vörösbor. A felsorolt italok általában mind megkostolhatóak, de vigyázzunk! Busszal megyünk tovább is!

Látkép LakonesbőlA következő állomás, amely szintén megtalálható a programban, nem más, mint Európa egyik legcsodálatosabb panorámájaként emlegetett hely, vagyis Lakones. Az aprócska kis település Paleokastritsa felett egy hatalmas sziklapárkányon található. Innen fenntről a híres Bella Vista kilátóból csodálhatjuk meg az alattunk elterülő öblöket, sziklákat és a tengert. Páratlanul szép képeket lehet innen fenntről készíteni, tehát a kamerákat és fényképezőgépeket nem szabad otthon felejteni!

 

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...