Google
 
Aqualand

Korfu - AqualandSzeretettel köszöntjük önöket a híres Korfui Aqualandban, amely a térség egyik leghíresebb és legszínvonalasabb vízi vidámparkja. Íme egy kis ízelítő a park repertoárjából, ami több, mint 120.000 m2 -en terül el! Aqualandban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A bátraknak az extrém csúszdákat ajánljuk, mint például a „Szabadesés vagy a „Kamikaze, illetve a két gyorsuló cső is igen magas adrenalin szintet biztosít számukra. Igazi családi csemegét kínál a „Rafting” nevü csúszda, ahol akár hárman is csúszhatnak együtt egy hatalmas gumicsónakban, átélve a vadvízi evezés élményét.

Aqualand méltán lett híres, nemcsak az egyik legszebben kialakított park ebben a régióban, hanem talán világhírű is, hiszen 2004 augusztusában átadták a világon a harmadik legnagyobb hullám medencét (a park adatai szerint), amelyben 2 méter magas hullámok hátán hánykolódhatunk, hatalmas gumigyűrűk  tetején. A medence kagyló formájú és kialakítása teszi élethűvé a tenger hullámaihoz.

 

Hát igen! Élni tudni kell! A pihenni vágyók legkedveltebb helye a „Lusta folyó”, amely 400 méter hosszan csörgedezik körbe-körbe a parkban. Ha kedvünk támad egy kis lustálkodáshoz, miközben ringatózunk a víz tetején, akkor nincs más dolgunk, mint keríteni egy felfújt gumimatracot, amely szerte szét hever a parkban, és máris vízre szállhatunk!  Nem lesz gondunk semmire, csak pihenjünk és gyönyörködjünk a kilátásban, miközben a víz körbevisz minket a hűs fűzfák és boltíves hidak alatt. Ha pedig meguntuk, akkor bárhol kiszállhatunk a körből. A folyó egy kis szigetet zár körbe, amely az egyik legjobb hely a letelepedéshez, hiszen az egyik legcsendesebb része a parknak, mégis középen van, és minden hamar elérhető innen.

Korfu - Aqualand 

Íme a főkomplexum.  Itt 10 különféle attrakció vár mindenkit, aki szeretné jól érezni magát. A jobb szélen rögtön a „Crazy River vagyis az őrült folyó okoz nekünk sok meglepetést, amennyiben beadjuk a derekunkat és kipróbáljuk. A komplexum nagy kedvence a „Black Hole vagyis a fekete lyuk névre hallgat. A csúszda egy teljesen zárt és fekete csőből készült, és belül természetesen korom sötét van. Igazi nagy kaland vár a kipróbálóira! Következő állomásunk a „Multi Hill amely a kis dombok oldalán szánkózás élményét nyújtja, 5 egymás melletti nyitott csúszdán. Nagyon kellemes élmény! Csak erős gyomrúaknak ajánljuk a „Double Twister összecsavart csöveit.

Korfu - AqualandA park alkotói a legkisebbekre is gondoltak, több vízi játszóház várja a gyermekeket, külön a legkisebbeket és külön a nagyobbakat. A leghíresebb talán a Kalóz Kaland, amely felejthetetlen  élményt nyújt. Tehát összefoglalva: Aqualandba mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen felejthetetlen napot tölthetünk itt el!

 

 

Ne hagyja ki senki!

 

Aqualand hivatalos weboldala, angol nyelven:

 

http://www.aqualand-corfu.com

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...